Design Letters: stijlvol, met een hint naar het verleden.

Het Deense merk, Design Letters, werd in 2009 boven het doopvont gehouden. Ze zijn toen gestart met de productie van strakke en stijlvolle houten letters, als muurdecoratie. Deze items maken nog steeds deel uit van hun aanbod maar de reeks is verder uitgebreid met acryl cijfers en letters voor exterieur gebruik, bijvoorbeeld als huisnummer. Voor het grote publiek zijn dit niet de items die het merk typeren in tegenstelling tot de producten met het vintage font van Arne Jacobsen.

Het vintage lettertype van Arne Jacobsen

Vanaf 2011 is het font van de wereldbefaamde architect-ontwerper Arne Jacobsen terug te vinden in de ontwerpen van Design Letters. Het lettertype is strak en elegant en is een perfecte match voor de eenvoudig en stijlvolle ontwerpen van het merk. De letters en cijfers zijn terug te vinden op bekers, borden en verschillende opbergpotten. Daarnaast hebben ze ook nog een reeks textiel- en kantoorartikelen waarin het lettertype is in verwerkt.

Retro-geïnspireerde ontwerpen

Met het dochtermerk, Design Letters & Friends verruimen ze hun horizon door interieurproducten op de markt te brengen waarbij de ontwerpen volledig los staan van de bekende typografie van Arne Jacobsen. Binnen deze reeks vind je verschillende interieurartikelen terug zoals een bijzettafel, schalen of een spiegel maar steeds met een vette knipoog naar het verleden. 

  • Mooved - houten letters - Design Letters
  • Design Letters - Beker Arne Jacobsen
  • Design Letters - Television tray met beker en multijar
Sitemap - Webdesign door Ntriga.Agency